1 / 2
INFO: Alle SMOKE-IT butikker holder åbent som normalt.
2 / 2
INFO: Forlængede leveringstider kan forekomme!

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvorfor blander man selv?


Hvorfor blander man selv?

Der er flere og flere, der bevæger sig ud i det med at blande selv. Specielt dem, der har et meget stort forbrug, eller damper på stort udstyr, som  giver store dampmængder, da dette ofte er forbundet med et stort forbrug af væske.
Det er som regel lidt billigere at blande selv, , også selvom man tager højde for prisstigninger pga den nye Tobakslov, som betyder,  at nikotin nu skal købes ved siden af, hvilket gør det hele lidt dyrere. Der vil senere komme nogle regnestykker, der viser hvad du kan spare ved at blande din egen e-væske.
Der findes nogle forskellige former for smagsstoffer man kan bruge i e-cigaretter. Nogle af de mest anvendte vil blive gennemgået her, men der findes flere andre ting, der også kan give smag til e-væsken.

Aroma

Aroma er den normale betegnelse for alt smagsstof, men dette er egentlig forkert. For ved aroma forstås der egentlig enkeltstående aroma, såsom æble-, eller jordbærsmag, men som regel ikke en blanding. Når  vi blander forskellige aromaer sammen får vi nemlig en essens.  De fleste mennesker vil dog referere til en aroma, også når man egentlig tænker på en blanding, en essens, og det vil vi også gøre i denne tekst.

Essens

En essens er, som beskrevet tidligere, en blanding af forskellige aromaer, som giver  en lækker blandet smag. Det nemmeste at starte med, er at bruge essenser, da der typisk ligger mange forsøg bag dem, før smagen  bliver helt perfekt. Det betyder, at du  som forbruger slipper for at købe en hel masse forskellige aromaer, og lave en masse forsøg for at ramme den rigtige smag. Dog er prisen typisk  lidt højere på essenser, fordi  der ligger mange timer og penge bag udviklingen af dem.

Tilsætninger og krystaller

Jo mere garvet man bliver, jo vigtigere bliver tilsætningerne. Man kan sammenligne det lidt med salt og peber i maden, som  fremhæver smagen. Der findes mange forskellige tilsætninger, som både kan fremhæve søde smage, men også lave bitre og sure smage.

Derudover findes der også krystaller. Normalt tænker man på mentolkrystaller, når man snakker om krystaller, men der findes også andre ting i enten krystal eller pulverform, som man kan opløse i sin væske. Det mest almindelige  er dog mentolkrystaller. Disse krystaller er ekstremt koncentrerede, og man skal derfor passe meget på, med at putte for mange i. Prøv dig langsomt frem, det er altid nemmere  at putte lidt flere krystaller i, hvis der ikke er nok smag, hvorimod at tynde væsken  op kræver en større flaske den kan  hældes over i.

Økonomi

Er det rent faktisk billigere at blande selv? Det vil vi kigge på her.
Efter den nye lov (TPD) er kommet, skal man købe sin nikotin ved siden af, dette gør, at jo højere nikotinstyrke man bruger jo dyrere bliver det at blande selv. Så det er altså en fordel at gå ned i nikotinstyrke.
For at blande, skal man altså bruge noget nikotin, en base uden nikotin, en flaske at blande i, og noget smagsstof.
3mg/ml
Hvis du gerne vil ramme 3mg/ml i en 50 ml flaske, skal du bruge i alt 150 mg nikotin. Dette svare til 0,75 af vores små nikotinflasker. Så skal du bruger 10 ml aroma, hvis den skal blandes 20 %. Så har vi altså 17,5 ml væske i alt. Til sidst mangler vi bare 32,5 ml base. Hvis vi skal regne dette ud vil prisen se således ud:
7,5 ml nikotin (0,75 flaske) = 25 / 100 * 75 = 18,75 kr.
10 ml aroma (Insano) = 69 kr.
32,5 ml base uden nikotin = 149,95 / 250 * 32,5 =19,50 kr.
50 ml tom flaske (Kan genbruges) = 15 kr.
I alt = 122,25 kr.
Denne pris kan man så trække 15 kr. fra efter første gang, eftersom man ikke behøver at købe en ny 50 ml blandeflaske.
Altså er dette en smule billigere end vores standard væsker til 25 kr. pr. styk, men man må ikke sammenligne dem med hinanden. Disse aromaer er på højde med kvaliteten i vores dyre væsker til 40 og 50 kr. pr. styk, og det er derfor væsentligt billigere at blande selv, end at købe disse. 
Dette regnestykke kan også laves med andre styrker, hvilket er gjort herunder hvor den samlede pris er skrevet op inklusiv en 50 ml flaske:
3mg/ml i 50 ml = 122,25 kr.
6mg/ml i 50 ml = 136,50 kr.
9mg/ml i 50 ml = 150,75 kr.
12mg/ml i 50 ml = 165,00 kr.
16mg/ml i 50 ml = 184,00 kr.
Eftersom det desværre ikke er muligt at lave 18 mg i en blanding med 20 % aroma, kan dette regnestykke ikke opskrives.
Vi har også fået en anden aroma, der kun koster 39,95 kr., som kommer fra mærket T-Juice. Hvis man bruger denne aroma kan man trække yderligere 29 kr. fra priserne ovenover.

Forskellen mellem aroma brands

Insano er et dansk firma, som levere deres aroma til os, derfor er det hele både dansk udviklet og dansk produceret, hvilket er grunden til at prisen er en smule højere på disse aromaer. Til gengæld får du virkelig også en kvalitetsaroma, som man skal lede længe efter at finde lige så gode! Insano er ikke kendt for en specifik smag. Hele menukortet er bare superlækkert, der er nemlig noget for enhver, både til den søde tand, eller til den, der bare vil have noget koldt mentol med lidt lakrids.
T-Juice er et mærke fra Cuts Ice, som udvikler og producerer alle deres e-væsker og aromaer i England.              T-Juice er et verdenskendt brand, som specielt er kendt på aromaer som Red Astaire og Clara-T, som er virkeligt populære i hele verdenen. T-Juice har smage i alle retninger, både søde smage og custarder, men også væsker med meget mentol eller frugt i. Derfor kan stort set alle finde en smag de kan lide blandt T-Juices store udvalg.
Mange har nok prøvet enten vores DK Mentol eller DK Tobacco, og de fleste ved også at de er udgået som færdigblandet væske. De er dog kommet igen nu, som aroma. Her får du altså vores helt egen aroma, som enten er en lækker, lidt sød, tobak, eller en meget stærk og kraftig mentol baseret på ægte mentolkrystaller, så man virkelig får det kolde spark i halsen. Disse aromaer er nogle vi selv producerer, så de er selvfølgelig også produceret i Danmark.