Hvad er selvbyg?

Når man bevæger sig ind i dampverdenen opdager man hurtigt at der er noget der hedder selvbyg også kaldet RBA. Dette er et stort emne inden for damp hvor flere og flere erfarende dampere bevæger sig hen. RBA står for rebuildable atomizer. Under RBA findes der nogle forskellige typer, nemlig RDA, RDTA og RTA som vi vil komme ind omkring senere.

Fælles for stort set alle disse typer er, at man selv skal vikle sine brænder også kaldet coil, og bagefter skal man selv putte en væge i, som normalt består af økologisk vat. Når man skal vikle disse coils er der en helt masse forskellige former for tråd man kan bruge. Det er meget individuelt hvad man er til, men en god start er enten noget hel almindeligt kanthal eller det lidt mere fancy clapton tråd. Når man så har øvet sig lidt med noget af det, helst ikke for tykt kan man bevæge sig videre til nogle lidt mere avanceret tråde, såsom alien clapton eller caterpilar. Dette er flade og meget hårde tråde, som kan være meget svært at få til at ligge ordentligt.

RDA

RDA står for rebuildable dripping atomizer. Altså det vi i dagligt tale kalder for en dripper. Drippere er rigtig populære blandt mange dampere da de giver en god smag samt mulighed for at lave meget store dampskyer. En anden fordel ved en dripper er også at den er rigtig hurtige at skifte smag i, da man kun drypper lidt smag i den af gangen. Dog også her ulempen ved en dripper kommer. Man drypper kun en smule væske i den af gangen da der simpelthen ikke er plads til ret meget. Dette gør så at man skal dryppe i den meget ofte. Hvis man kører over 100W på dem, bør man nok dryppe mellem hver 2-5 lange sug, dette er dog meget forskelligt alt efter hvilken dripper man har gang i, og hvordan der er sat op.

RDTA

RDTA står for rebuildable dripping tank atomizer. Altså en blanding mellem en almindelig dripper og en tank. Her får man altså som udgangspunkt fordelene fra begge ting, nemlig den fantastiske smag fra dripperen, men stadig tanken og væske kapaciteten fra andre tanken. Dette er derfor hurtigt blevet meget populært indenfor selvbyg at bruge disse dripping tanke da de netop er super praktiske. En af de eneste ulemper ved det er at de er super svære at få til at blive helt tætte, specielt hvis de skal ligge meget ned.

Der findes en forskellig RDTA’ere og alle har hvert deres plus og minus, men fælles for de fleste er at de kører bedst med forholdsvis mange watt. Dette er dog meget afhængig af hvordan man bygger den op.

RTA

RTA står for rebuildable tank atomizer. Dette er altså tank man selv kan bygge, men er anderledes end en RDTA, da selve decket ikke er bygget op ligesom en dripper, og væske som regel ligger over decket og ikke under ligesom den gør i en RDTA. Disse har som regel et noget dårligere væske flow hvilket gør de skal køres ved noget lavere watt end RDA og RDTA’erne skal. Dette gør som regel at man får en køligere damp samt nogle helt andre smags nuancer der kommer frem i ens væsker.

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord