Kundeservice ekstra åbent på telefon og chat: Mandag-Torsdag kl. 09-20.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad er forskellen på topfill og bottomfill?


Hvad er top-opfyldning?top filling

Top opfyldning, også kaldet "topfill", er noget der er begyndt at komme på flere og flere tanke. Der er mange fordele ved dette, men desværre også nogle få ulemper.

Det er meget forskelligt fra tank til tank, hvordan topfill fungerer, men der er i store træk 4 måder.

1: Standardmetoden, hvor man skruer en tophætte af og fylder væske ned langs siden, mellem coil og tank, dette ses for eksempel på Aspire Cleito og Eleaf Melo III

2: En ny der er udviklet af Joyetech, hvor man skruer hele toppen af, inkl. coilen og løfter op. Det, der så er tilbage er egentlig bare et glas man fylder væske ned i. Dette system ses blandt andet på Joyetech Cubis og Joyetech eGrip II

3: En super smart og simpel måde, hvor man ganske enkelt drejer toppen, eller et mellemstykke, ca. en kvart omgang, for at åbne et hul ind til tanken. Her fylder man så i, og lukker igen. Dette ses for eksempel på Eleaf Melo II og Eleaf Lyche.

4: SmokTech har også udviklet deres egen metode. Her tager man selve toppen, sammen med driptipen, og drejer 180 grader fra selve hovedet, og så er der et lille hul man kan fylde i. Dette sidder blandt andet på SmokTech TFV4 og SmokTech TFV8.

Fordele:

Det er super let at fylde en tank fra toppen, da man ikke skal vende det hele på hovedet, og derfor slipper man typisk for de gængse problemer med at spilde.

Det er som regel også meget hurtigere at fylde en tank fra toppen frem for bunden, og i de fleste tanke er der bedre plads til at fylde i.

Ulemper:

Den største ulempe ved topfill er,at der er en tendens til at lække en smule væske fra lufthullerne. Grunden til at dette kan ske er at de fleste tanke er bygget op, sådan at de er afhængige af, at der er undertryk over væsken inden i tanken. Det betyder så, at det kun er den væske som vattet kan suge, der kommer ind i brænderen. Når man så fjerner tophætten udlignes undertrykket og væsken kan så løbe gennem brænderen ned til lufthullerne. Dette betyder også, at de første 2-3 sug efter man har fyldt sin tank vil være meget stærke, da der formentlig er for meget væske inden i brænderen.

Dette gælder som hovedregel for alle tanke med topfill, dog er der nogle få undtagelser så som Joyetech AIO og Joyetech Cubis.

Hvad er bund-opfyldning?

Bund opfyldning, også kaldet "bottomfill", er klart den mest almindelige fyldningsmetode for de fleste tanke. Dette kan i grove træk kun gøres på en måde, nemlig at tanken vendes på hovedet, hvorefter man skruer den over i bunden, og så fylder man væske ned langs kanten af den.

Fordele:

Når man bottomfiller en tank, er der ikke ret stor chance for leak, hverken under opfyldningen, eller under brug.

Man slipper som regel for at coilen bliver overfyld under opfyldning.

Ulemper:

Det er træls at skulle vende tanken på hovedet, og det er ikke altid så nemt lige at stille den fra sig under opfyldningen, hvis der er behov for dette, hvis man så får den stillet fra sig, kommer man hurtigt til at vælte den, da den ikke står ret godt.

Man kan komme til at skrue coilen en lille smule med op, når man skruer tanken af, hvis dette sker, kan forbindelsen mellem mod'et og coilen forsvinde, og man skal have tanken åbnet igen, for at spænde coilen til.