Rejs med din E Cigaret

Rejse guide med e-cigaretter

Tag din e-cigaret med på ferie - guide

Ferien nærmer sig eller forretningsrejsen står lige for døren. E-cigaretten er en helt naturlig del af hverdagen og det skal den selvfølgelig også være når du rejser. Derfor anbefaler vi, at du sætter dig ind i love og regler for de lande, du skal besøge. 

E-cigaret-regler kan variere fra land til land, derfor er det altid vigtigt at være orienteret omkring hvilke regler og love der gælder på din rejsedestination, Vi har forsøgt at lave nogle guidelines, så du ikke løber ind i problemer på din rejse. 

Regler og love kan ændre sig og derfor skal man altid selv dobbelttjekke regler for sin rejse umiddelbart før man tager afsted.  Denne guide gælder for de fleste flyselskaber. 

Quick rejseguide

Her får du en hurtig og nem oversigt over, hvad du må og ikke må, på din rejse. Undersøg selv og kontakt eventuelt flyselskabet eller din guide, eller søg på nettet om lige netop din destination. 

  1.  Må man tage e cigaretter med ombord på et fly – Ja på de fleste fly er det ok at have e-cigaret med.
  2.  Må jeg have e-væske med ombord på fly - Ja såfremt det er under 100 milliliter og flasken skal være i en klar  plast-pose som al anden væske (parfume, creme mm.)
  3.  Må jeg pakke min e-cigaret i baggagen, der tjekkes ind? – Nej, batterierne skal være i håndbagagen, resten må gerne pakkes i kufferten. Du må til gengæld godt have alt e-cigaret grejet i håbdbaggagen, sålænge væskerne ikke overstiger 100 ml/flaske (og alle væsker, creme etc. kan være i en 1 l. plastpose).
  4.  Må man dampe ombord på fly – Nej, de fleste flyselskaber tillader ikke at man damper på flyet, heller ikke på  toilettet, da røgalarmerne ombord på fly fanger alt.

 

Må jeg medbringe min E-cigaret og e-væske ombord på et fly?

De fleste flyselskaber accepterer, at man medbringer sin e-cigaret i håndbagagen. E-væsker er generelt også helt okay at medbringe såfremt det er som max 100 milliliter. E-væsken skal behandles som en hvilken som helst anden væske man vil medbringe, derfor skal den i en gennemsigtig plastikpose sammen med dine andre væsker og cremer. Ønsker du at have større mængder af e-væske med, altså væsker, der er over de 100 milliliter skal dette pakkes i din bagagen som tjekkes ind. Sørg for at låget til din e-væske er lukket ordentligt (læg evt. væskerne i en ekstra pose). Der skabes tryk i kabinen, som kan få væsken til at sive ud, hvis låget ikke er skruet ordentligt på.

Trykket i kabinen kan skabe lækage i din tank. Trykket udlignes igen, så snart du lander på jorden, men så er skaden måske allerede sket. Derfor pak evt. din e-cigaret ind i en pose, hellere være på den sikre side!

Må jeg indcheckede en E-cigaret i min bagage?

Ja og nej, du må indtjekke alle e-cigaret komponenter såsom tanke, coils, oplader og e-væske, men IKKE batterier. E-cigaretbatterier er nu forbudt i al indtjekket bagage på verdensplan. Derfor skal alle batterier placeres i håndbagagen.

Må man dampe ombord på et fly?

Svaret er NEJ. Det er ikke lovligt at dampe i nogen fly. de fleste selskaber er også begyndt at sige det under deres sikkerhedsbesked sammen med forbud mod tobakscigaretter. 

Nogle flyselskaber er værre end andre, Qatar Airways er et af de selskaber, som er hårdest, hvis man damper ombord på deres fly. British Airways har for nylig forbudt salget af e-cigaretter på fly til Qatar, Oman, Saudi Arabien og Emiraterne på grund af lokale regulativer.

Må man bruge sin E-cigaret i lufthavnen?

Dette skal undersøges i den enkelte lufthavn. Flere tilbyder rygekabiner, lounge eller liggende, hvor det er tilladt at dampe uden problemer. 

Hvad med sikkerhedskontrol?
 
Væsker skal i klar plast og må kun være i portoner på maks. 100 milliliter. 
Oplad din e-cigaret helt, da nogen sikkerhedskontroller ønsker at se den aktiveret.


Hvor kan jeg lovligt dampe?


E-cigaretter er forbudt i en række 
lande, men i mange af disse lande, er forbuddet i større grad rettet mod sælgere end brugere.

Faktisk var jeg på en rejse til Indonesien sidste år, hvor jeg mødte masser af dampere, der fortalte, at de havde lov til at importere til deres eget forbrug, men at den store tobakslobby ikke tillod, at e-cigaretterne blev solgt videre.

Der er dog også lande, der er mere ekstreme. Singapore, eksempelvis, udsteder bøder på 200 $ til enhver, der tages i at bruge en e-cigaret. Dertil kommer, at flere stater i USA har forbudt brug af E-cigaretter i parker og på offentlige arealer – eksempelvis New York.

 

Gode tips inden du rejser

  1.    Skil batteriet fra tanken, og sluk det.
  2.    Med bring din egen e-væske, og nok af den, ikke alle lande sælger e-væske og måske ikke i samme kvalitet.
  3.    Husk altid ekstra batteri, hvis du skulle miste det ville det være surt at gå en ferie igennem uden e-cigaret.
  4.    Tanke og tilbehør såsom ekstra coils er altid handy at have med i baggenden.
  5.    Husk for Gud skyld din oplader (og evt. adapter)! ingen strøm ingen damp!
  6.    Undersøg altid hvad reglerne er lige før din rejse.