1 / 2
INFO: Alle SMOKE-IT butikker holder åbent som normalt.
2 / 2
INFO: Forlængede leveringstider kan forekomme!

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Generelt om e-cigaretter


Hvorfor bruge Elektroniske Cigaretter? 

Forskere krav sundhedsmæssige fordele

Mange forskere mener, at elektroniske cigaretter er langt sikrere end tobaks cigaretter - faktisk Professor Carl Phillips har argumenteret for, at fordelene ved skift er næsten identiske med at holde op.

95% af problemerne med rygning er ikke nikotin delen, det er forbrændingen af tobaks bladene. Når du brænder tobak, skabes der tusindvis af kemikalier, Hvoraf en stor del af dem er kræftfremkaldende stoffer såsom tjære som sætter sig i lungerne.

I modsætning til elektroniske cigaretter sker der ikke nogen forbrænding af tobak. Det der sker i en e-cigaret er at en væske kaldt e-juice bliver varmet op og fordamper, denne e-juice kan indeholder nikotin efter eget valg. 
Den Engelske videnskabsmand professor Michael Siegel hævder, at vi ennu ikke har identificeret alle de kemikalier som udvikles i tobaks cigaret røg, Hvor vi derimod ved præcis, hvad der er i e-væske. (For mere information se afsnittet om e-væske)

En ekspert med uafhængige beviser offentliggjort i august 2015 ved Public Health England (PHE) konkluderede, at e-cigaretter er betydeligt mindre sundhedsskadelige, faktisk menes der at være 95% mindre skadelig stoffer end tobak og har stor potentiale til at hjælpe rygerne med et rygeafvænding  eller total ryge stop.

De vigtigste resultater af revisionen omfatter:

det aktuelle bedste skøn er, at e-cigaretter er omkring 95% mindre skadelig end rygning, næsten halvdelen af ​​befolkningen (44,8%) er ikke klar over e-cigaretter er langt mindre skadelig end rygning, Dette tal bliver dog lavere og lavere da vi for hver dag bliver klogere  på e-cigaretten og de mange fordele, som oftest ses tydeligt på personer som gik fra normale cigaretter og over til elektroniske cigaretter.


Der er endnu ikke beviser for, at e-cigaretter fungerer som en genvej  til at optrappe de unges lyst til at ryge. Som alle ved er det ikke lovligt at sælge cigaretter til børn og unge, men dette har aldrig stoppet dem i at anskaffe dem. På Samme måde er det en umulig kamp at holde de unge 100% fra e-cigaretter. Det ses ofte at det ikke er nikotinen de unge søger, men damp og smag, som ikke er afhængheds dannende, 

Hvor meget kan du spare med en elektronisk cigaret?

Det er muligt for en dansk ryger ,som ryger 20 cigaretter dagligt, kan spare op imod  kr 10.000,-  om året +/- 

Præcis hvor meget du spare afhænger af det beløb, du bruger på cigaretter, og hvor meget du kommer til at bruge på e-cigaretter, og hvordan du bruger din e-cigaret, lang eller kort sug , sub-ohm eller normale e-cig osv. Vores udregninger er på en regulær standart e-cig, hvor vi har regnet alt det e-cig udstyr der bruges på et år og mere til, kan man spare næsten op til kr 1000,- om mdr, som vi er sikker på man sagtens kunne finde noget sjovere til.

Lugter e-cigaretter

Svaret er nej, e-cigaretter har en minimum duft, som på ingen måde er ubehagelig som man oplever fra normale tobaks cigaretter.


Lugten når man vaper er meget lav, det vil sige hvis man har standart e-cig udstyr og e-juice, ville en ikke- ryger kunne sidde i samme bil som en person som vaper, ikke rygeren vil ikke kunne Lugte dampen eller på nogen måde føle sig chikaneret. Nogle smage er dog kommet med mere aroma og nogle e-cig producere betydeligere mere damp, her kan man svagt ane en duft fra e-juice.

En historie vi ofte høre her hos SMOKE-IT,

Rygere der stopper med at ryge og istedet e-damper, fortæller ofte om deres oplevelse af at få deres lugtesans tilbage, samt at smagsløg er blevet forstærket. eks. hører vi ofte at kaffen pludselig dufter fra afstand, eller at maden smager ekstra krydret. Dette forekommer som oftest efter få dages rygestop.  En anden positiv indvirkning e-damp har fremfor tobaksrøg er at lugten ikke bliver hængende i rummet. Mange kunder fortæller hvorledes at gæster i hjemmet virkelig værdsætter at tobaksrøg ikke længere er et problem for deres lugtesans samt deres luftveje. Alt i alt kun positivt for omgivelserne.

Hvordan fungerer det, sammenlignet med en almindelig cigaret?

Sundhed: Ingen tjære, valg af nikotin, lugtesans tilbage, lungekapacitet forbedres, Blodcirkulationen øges. 

Vægt:  Vægten kan være en væsentligste forskel alt efter hvilke modeller man vælger, Der findes engang e-cig som har nogen lunde samme størrelse og kun lidt tungere, de mest standarte har en vægt som ikke gør det muligt at dampe dem på samme måde som en normal cigaret, ( mellem to fingre) Vægten og måden at holde e-cig på er dog noget man lyn hurtigt venner sig til.

Smag: Afhængigt af hvilke cigaretter du ryger, og hvad e væske smag du bruger til din elektroniske cigaret.
Forskellen fra normale smøger og til e-smøger, er e væsken, ikke kun kommer i menthol og tobaks smag som normale smøger, men du kan få storset alle smage til din e-cig, De fleste vælger at bruge en Menthol eller Tobaks væske efter smag og behag til at starte med, men da e-juice ikke er specielt dyrt prøver de fleste at eksperimentere med smagene.

Hals hit: Throat hit er det kreds som man får i halsen, som er det der gør at e-cigaretter minder meget om normale smøger.

Vaper sproget

Brugere af elektroniske cigaretter (vapers!) Har udviklet deres helt eget ordforråd. 
Smoke-it arbejder på en fuld oversættelses guide til vaping sproget  her, men her er en meget hurtig guide til udtryk, der vil hjælpedig igennem de mange nye ud tryg så du finder den rigtige elektroniske cigaret.

Forstøver: Den del som opvarmer e-væske i en elektronisk cigaret, kaldes Coils.
E-juice (eller e-væske): E-væsken er det som giver smagen og dampen, denne væske kan indeholde nikotin.
Sub Ohm: Er en spole (coils) med en modstandsværdi på mindre end 1,0 ohm som øger udgangseffekten og producerer meget mere damp.
Vape: Er en betegnelse for damp, så hvis en person laver en stor damp sky, ville man sige en stor vape sky 
Vaper: En person, der bruger en elektronisk cigaret.
Cloud chasing: En person som går efter enorme mænger af damp.

Se hele ordbogen for vape slang klik her