Kundeservice ekstra åbent på telefon og chat: Mandag-Torsdag kl. 09-20.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvilken MODS indstilling skal jeg vælge?


emperaturkontrol er kommet for at blive. Det har en masse fordele i forhold til ældre modeller, hvoraf den største klart er, at du undgår ubehagelige dry hits. Du kan også få en mærkbart bedre smagsoplevelse ud af din e-juice. Det er både sikrere og din damperoplevelse bliver mere konsistent. Med TC-MOD’et presser du det absolut bedste ud af din enhed til den allersidste dråbe – med andre ord kan du altså effektivisere din dampning med dette MOD.

Ligesom med VV og WV, er TC-MOD’et endnu et skridt i den rigtige retning i forsøget på at tilbyde de absolut bedste muligheder til dig, der søger de bedste løsninger på markedet. Om et år vil TC-dampere udgøre størstedelen af alle dampere du finder alle vores mod her.

Volt (V) Mode:

Volt er en måleenhed for elektrisk spænding. Volt er den spænding, som løber gennem din coil. Jo flere volt (V) man sender igennem sin coil, jo mere damp får man. Man kan dog sagtens skrue for højt op og risikere at brænde coilen af.

Hvis man bruger et batteri uden mulighed for indstilling af hverken volt (V) eller watt (w), så vil batteriet (på en fuld ladning) altid levere 4,2 V fra starten og falde gradvist under brug. Næsten alle coils har et punkt, mellem 3,7 V – 4,2 V, hvor de fungerer bedst – dette gælder for de fleste færdigproducerede coils.

Skruer man sit batteri ned på under 3,7 V risikerer man, at coilen oversvømmes med væske. Dette sker fordi, man ikke får varmet coilen ordentlig op. Skruer man sit batteri op på over 4,2 V er der høj sandsynlighed for, at coilen brænder af. Dette sker fordi, man opbruger væsken inde i coilen, inden den når at trække ny væske til sig.Volt - amp- ohm

Kan man ikke aflæse volten, men kender man ampere for batteriet og modstanden, kan vi udregne volten ved hjælp af følgende ligning:

I x R = U
2,3 A x 1,8 Ω = 4,2 V

Det er dog sjældent, at man kan finde amperetallet på et "almindeligt" batteri. På et 18650 batteri eller lignende batterier til MODS, er dette dog forskrevet.

Power/watt (W) Mode:

Enheden watt (W) er en fysisk måleenhed for effekt. Watt (W) er en af de indstillinger, som du har mulighed for at benytte på dit MOD/batteri. Denne indstilling bruges typisk til Kanthaltråd, ”almindelig tråd”, som sidder i de fleste brændere (coils). Man må ikke bruge wattindstillingen (W) på nikkel- og titanium coils. Watt (W) er den effekt, du vælger at trække igennem dit batteri og videre til din atomizer. Jo lavere ohm (Ω) ens coil er på, jo flere watt (W) skal du bruge, for at opnå den samme volt (V).

For at kunne udregne dette, skal vi tage fat på Ohms lov. Der er tre begreber:

1. U = mængde af volt (V) – den elektriske spænding
2. I = mængde ampere (A) – ampere er den måleenhed, som viser, hvor meget kredsløbet dræner batteriet
3. R = mængde ohm (Ω) – modstanden i coilen

Ohms lov siger, at kender man to af de tre værdier, så kan man udregne den sidste.

Eks: Hvis man har en coil på 1,8 ohm og gerne vil have en volt (V) på 4,2 V, så bruges udregningen:

U / R = I
4,2 V / 1,8 Ω = 2,3 A – nu ved vi, at vi dræner vores batteri med 2,3 ampere.

Dernæst udregner vi, hvor mange watt (W) vi skal bruge, for at opnå en spænding på 4,2 V:

U x I = P
4,2 V x 2,3 A = 9,8 W

Et andet eksempel, hvor vi stadig vil have 4,2 V, men vores coil er nu 0,5 ohm:

4,2 V / 0,5 Ω = 8,4 A
4.2 V x 8,4 A = 35,3 W

Her ses det, at jo lavere ohm (Ω) din coil er på, jo flere watt (W) skal der bruges, for at opnå samme volt (V).

watt billide

Bypass Mode: