Lær vape-verdenes nye sprog

Her får du et overblik over de mange nye ord, indenfor e-cigaret verdenen. Denne e-cig ordbog kan bruges til at finde ud af, hvad de forskellige e-cigaretter engentlig gør og hvordan de fungerer.

Skulle du have nogle nye udtryk, vi ikke kender til eller som vi har overset, send dem endelig ind til os så vi kan hjælpe andre med at lære det vaper sproget bedre at kende.

A:

ADV (All Day Vape): En e-væske, som er ideel til vaping hele dagen.

APV (Advanced Personal Vaper): "elektronisk cigaret". En række mennesker i vaping samfundet føler, at ordet "cigaret"giver en uheldig reference til tobakscigaretter.

Amp: Forkortelse for ampere, et mål for elektrisk strøm. E-Cig batterier måles i milli ampere timer (1/1000 af en ampere).

Analog Cigaret: Bruges til at henvise til de traditionelle tobakscigaretter.

Atomizer: En elektronisk komponent, der forvandler e-juice til damp. Ordet bruges ikke så ofte mere, da flere og flere kalder samme enhed for "coil" frem for "atomizer".

Atty: Forkortelse for "atomizer".

AWG: En anden betegnelse for GA(Gauge).

B:

Batterier: Der findes mange forskellige batterier. Mange af dem er eksterne batterier, som har et 5 cifret navn. De første 2 cifre er diameteren i mm, og de sidste 3 af længden i mm. Den mest normale størrelse er 18650.

BCC (Bottom Coil Clearomizer): En clearomizer, hvor forstøveren og varmefladen er placeret i bunden af clearomizeren. Som oftest fyldes disse tanke også fra bunden, i stedet for fra toppen.

BDC (Bottom Dual Coil Clearomizer): En bottom coil clearomizer med to spoler/coils, disse giver mere damp og et stærkere hals-hit.

BF (Bottom Feed): Er noget nogle RDA'er fåes med, sådan at de kan bruges på et Sqounk mod.

BVC (Bottom Vertical Coil): En clearomizer med coilen siddende i bunden. Spolen er designet så den står lodret, dette giver en bedre luftgennemstrømning.

Boxies: Er et nyt ord for vapers, der fortrækker box MODs

Build: Build er en betegnelse for de coil man har lavet, og sat i sin RBA. Dette kunne for eksempel være en Fused Clapton build, som er nogle specielle coils. Disse er rimelige besværlige at lave, men ser super godt ud.

C:

Ceramic coils: En type spole (keramisk) som reklamerer med at have en længere levetid og skabe mere smag og damp.

Clearomizer: En tank med indbygget coil. Tanken er bygget i klart glas eller plast, som tillader brugeren at se, hvor meget e-væske der er tilbage i tanken.

Cigalike: En elektronisk cigaret, der ligner en tobakscigaret.

Coil: er hjertet i en e-cigaret. Dette er den lille spole som opvarmes og forvandler e-væske til damp.

Clapton: Clapton wire er betegnelsen for en type tråd, hvor 2 tråde (som regel en tyk og tynd tråd) er viklet stramt sammen hvorefter tråden bruges til at vikle enn spole/coil. Dette giver en større brændflade, der muliggør den maksimale dampproduktion.

Clone: En kopi af et e-cig brand. Mange af de største mærker som Smoke-It fører har autencitets-mærker på, der garanterer, at produktet er fra det originale varemærke.

Cloud Chasing: en Vaper, som går efter store mængder af damp. Kan oversættes som "dampjagt".

D:

Diacetyl: Et skadeligt stof, som er blevet fundet i nogle e-juice. Hvis du er bekymret, så vær sikker på, at du kun køber e-væske fra selskaber, der kan dokumentere indholdet i ders e-væske.

DNA Chip: En special-designet chip, som giver dig kontrol over levering af strøm til din e-cigaretter. Findes som regel kun i de lidt dyrere MODs

DNA MOD: et MOD, der bruger DNA chip.

Dripping: Dette kan bruge til de tanke som ikke har tank og hvor man fylder e-juice direkte på coilen.

Dry Burn: Det, der sker, når du aktiverer din coil og vægen er løbet helt tør for e væske. Dette er en utilsigtet hændelse, der som regel sker ved et uheld og derfor kan ødelægge vægen, som kan få en brændt smag. Nogle vapere kan dog gøre dette med vilje for at fjerne rester af e-juice, hvis de skifter til en ny smag.

Dry Hit: Det er den fornemmelse du får hvis du damper på en coil som er udbrændt.

Drip tips: Oprindeligt var driptips mundstykker, der blev brugt til dripper tanke, hvor man drypper e-juice direkte på coilen. Men idag er en drip tip betegnelsen for mundstykket på alle tanke.

Dual MOD: Et dual MOD er som regel et mekanisk MOD med 2 batteri i, som sidder i parallel forbindelse. Kan dog også bare være et MOD med 2 batteri i.

E:

eGo: Oprindeligt en elektronisk cigaret model som var produceret af Joyetech. Ego er nu en betegnelse for et gevind på batteri og tanke.

E-Cigar: Er en elektroniske cigaret, men i cigar design.

E-cigaret: Elektronisk cigaret, hvor en forstøver fordamper nikotinvæske, som derefter inhaleres som damp.

E-Juice: En flydende væske, som bruges i alle e-cigaretter, Sædvanligvis indeholder e-juice, propylenglycol, vegetabilsk glycerin, smagsstoffer og nikotin. Nogle e-juice indeholder nul nikotin. E-juice kaldes også e-væske

G:

GA(Gauge): En måde at måle tykkelse af tråd på. Jo lavere tal, jo tykkere tråd, grundet mindre modstand.

K:

Kanthal wire: Dette er en tråd man kan vikle til en coil, denne tråd fås i mange tykkelser.

L:

LED (Light Emitting Diode): Det lille lys på e-cigaretten . Fungerer forskelligt fra model til model, LED lyset er også med til at viderebringe oplysninger om e-cigaretten, med blink og farveskift. F.eks. blinker lyset, når batteriet er ved at løbe tørt for strøm.

M:

mAh: Milliampere-time (1/1000 af en ampere-time) fortalt så alle forstår, Jo flere mAh, jo længere holder batteriet strøm.

Mechanical MOD (mekanisk MOD, Mech MOD): Dette er et MOD/e-cigaret, som ikke har nogen sikkerhed funktioner i form af chip-styring. Disse kan være farlige, hvis man ikke har forstand på Ohm og amp. Mekaniske MODs sælges ikke hos SMOKE-IT.

Mesh: Mesh er et metal net som kan bruges i stedet for vat, til at suge væsken op til coilen. Dette er meget besværligt at arbejde med, og derfor ikke særlig mange der bruger dette mere. Nogle mener dog det giver bedre smag

Mesh dripper: Er simpelthen en dripper hvor man bruger mesh som coil, altså som selve glødetråden.

MOD: Oprindeligt en elektronisk cigaret, der er blevet modificeret til et unikt design og hvor batterierne skal isættes seperat. Ofte bruges betegnelsen MOD omkring større og mere kraftfulde e-cigaretter.

Mund til lunge: Normale cigaretter trak man det ind i munden og derefter sugede det ned i lungen, idag er det muligt at suge direkte fra e-cig og ned i lungen, Altså ikke opbevare damp i munden. Dette gøres for at lave størst mulige damp skyer.

N:

Ni: Nikkel

Ni80: Nichrome som kun kan bruges til watt styring

Ni200: Nikkeltråd som kan kun bruges til temperaturstyring

O:

Ohm: Bruges til at måle modstanden i coilen. Læs mere under Ohms lov.

OMD: Op Med Dampen

Økologisk bomuld: Denne bomuld bruges som væge i coilen, til at suge e-juice, og giver den bedste smag. De fleste vapere foretrækker japansk bomuld.

P:

Passthrough: En Enhed, der kan sluttes direkte til en computer eller USB-oplader, Dette betyder du kan dampe på din e-cig, mens den oplader

Preheat: Er en funktion som nogle MOD's har, hvilket gør at man kan indstille MOD'et til at starte ud med at give en højere effekt for at sætte ramp up timen ned.

Priming: Dette gøres før en tank tages i bruge, som regel bruges udtrykket, når man fylder e-juice direkte ned i vattet.

Propylenglycol (PG): En farveløs væske, der udgør størstedelen af e-væske.

R:

Ramp up time: Tiden det tager at varme coilen op, til den begynder at lave en normal mængde damp.

RBA: Rebuildable Atomizer

RDA: Rebuildable Dripping Atomizer

RDTA: Rebuildable Dripping Tank Atomizer

RTA: Rebuildable Tank Atomizer

S:

Serie MOD: Et serie MOD er som regel et mekanisk MOD med 2 eller flere batteri i serie forbindelse.

Squonking: Henviser til e-cigaretter, hvor e-juice flasken er sat i direkte kontakt til coil, når du trykker på flasken vil vægerne fyldes med væske og du kan nu slippe for at dryppe e-juice.

Stabwood: Stabwood er en form for kunstigt træ, som fåes i rigtig mange farver. Dette er dog rimelig dyrt, og bliver derfor kun brugt på high-end udstyr.

T:

TC (Temperature Control): TC er en indstillig, som kan vælges på nogle e-cigaretter. Denne indstilling gør at du kan vælge xx grader og så vil coilen ikke overstige den valgte varmegrad. Dette fås nu i flere e cig MODs.

TI (Titanium Coils) : Alternativ til nikkel coils. Titanium giver højere modstand og er lettere at arbejde med. Dog foretrækker de fleste at bruge nikkel coil.

Topcap: En topcap er simpelthen bare toppen af selve tanken eller dripperen.

TPD (Tobacco Products Directive): Regler og love for e-cigaretter og e-juices

U:

Ultem: Et platik materiale som ikke rigtig lede varme, og kan holde til høje temperature. Bliver derfor brugt til driptips og topcaps.

V:

Vape: Er et ord, der bruges i stedet for damp, "skal vi gå ud og vape?"

Vaper: En person som damper elektroniske cigaretter

Vapor Tonque: Noget man kan opleve hvis man damper den samme væske i en længere periode. Væsken kommer simpelthen til ikke rigtig at smage af noget. Dette kan tit kureres ved at dampe menthol væsker i en tid.

VG (Vegetabilsk Glycerin): Vegetabilsk glycerin er en klar, farveløs, lugtfri, men sød væske, der anvendes som anden basis-ingrediens i e-væske. VG giver meget damp og mindre smag.

W:

Watt: En måleenhed man bruger på e-cigaretter. Beregnes som produktet af volt og ampere, dvs. 1 W = 1 V * 1 A.

Wick/væge: Dette er et lille stykke bomuld som fyldes ind i coilen, hvor den suger e-væske, der bruges til fordampning. Der findes mange forskellige vat-typer, men det mest populære er økologisk bomuld.

Gå til e-cigaretter

Gå til e-væske

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord