Tips og tricks til opbevaring af e-cigaretter og e-væske i sommervarmen

Når temperaturen rammer over de 20 grader, er det tid til at finde solcreme og is frem! Inden vi alle går ud på stranden og begynder at bygge slotte i sandet, er der noget vi skal snakke om; sikkerhed! - Nej, ikke den sædvanlige "Sørg for, at du påfører solcreme inden du lægger i solen"-advarsler. I dag taler vi om produktsikkerhed!

Lad os starte med e-væske: E-væske har tendens til at nedbrydes af UV-lyset fra solen. Dette kan bl.a. resultere i, at væsken bliver skadet og misfarvet. Men det man skal være mest opmærksom på, er varmen. At efterlade din e-juice i bilen er en dårlig idé, da temperaturen inde i bilen kan være væsentligt varmere end udenfor. Solens stråler omdanner din bil til en stor ovn, der når op på 55-60 grader. Hvis du nogensinde er kommet ind i en bil efter en rigtig varm dag, ved du præcis, hvad vi mener. Så lad os tale om, hvad der sker, når du udsætter dine e-væsker for sådanne barske forhold:

For det første ændrer VG/PG-forholdene sig. Varmen omdanner tykkere VG-baserede e-væsker til et løbende rod. Varmen nedbryder også aromaerne, nikotinen og smagen, så din yndlingssmag kan smage anderledes end før. Dette vil ofte også medføre, at din subohm tank vil begynde at lække. Smid væskerne væk, hvis smagen ikke er til at dampe. Disse ændringer i e-væsken kan ikke gøres om igen - så spar dig selv for tid og kræfter på at få den gamle smag igen. Varme har også en påvirkning på trykket i selve tanken. Derfor, hvis du forlader en fuld tank med e-væske i bilen, er der stor risiko for, at du møder en e-cigaret, hvor tanken er lækket ud over det hele.

Så hvordan undgår man dette? Når man skal på ferie, eller en tur ud i det gode vejr, har man ofte en køletaske med sig - og hvis ikke, er dette noget du bør overveje, da en iskold drink vil holde dig kølig og hydreret. Pak e-væsken i en forseglet pose og kom i køletasken. Her vil væsken holde sig kølig og frisk. Man kan selvfølgelig også undgå direkte sollys ved at stille e-væsken og e-cigaret i skyggen.

Planlæg i forvejen, hvis du tager afsted på ferie. Det sidste man ønsker, er at brænde en coil/brænder af eller løbe tør for e-væske uden at have ekstra med. Især når ikke der er en dampbutik i nærheden. Sørg for at pakke ekstra coils, tråd, vat og alle de værktøjer du har brug for.

Nu er vi kommet til batterisikkerhed. Når batterier udsættes for høj varme, begynder lithiumbatterier at oxidere ved omkring 45 grader, hvilket kan medføre, at batteriernes levetid reduceres. Det betyder, at du oplader batterierne mere og mere, da cellens kemiske balance er blevet forstyrret. Hvis batterierne udsættes for temperaturer på omkring 45 grader, kan det føre til overophedning af batteriet og batteriet kan ventilere.

Elektronik har ikke godt af for høj varme, hvilket også er grunden til, at computere og mindre elektronik har køleplader. For det meste er disse aluminiumskomponenter til at lede varmen væk fra de følsomme chips og andet elektronik, der kan blive beskadiget. Det har tidligere været i nyhederne, og det sidste man ønsker er batterier eller apparater, der ventileres og i værste tilfælde eksploderer.

Af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler vi at købe et par batterietuier til at beskytte batterierne. Disse vil ikke kun give dig mulighed for at holde det samme par batterier sammen til opladning, men vil beskytte dem fra enhver metal til metal kontakt med f.eks. nøgler, mønter og andet metal, der kunne ligge i dine lommer eller taske. Hvis de to poler på batteriet kommer i kontakt med ledninger eller andre ledende materialer, heriblandt metal. Kan det resultere i en kortslutning af batteriet, som i værste tilfælde kan bryde i brand eller eksplodere.

Husk altid at passe på dig selv! Selvom vi elsker sommervejret, kan denne varme være et rigtigt mareridt, så hold dig altid kølig og hydreret. Medbring en flaske vand, ifør dig en hat til skygge, hvis du går lange afstande, og en hvid T-shirt vil ikke skade, da det hvide afspejler solens stråler og hjælper dig med at forblive kølig.

Vi håber, at disse små tips vil hjælpe dig med at være sikker på dit solrige eventyr!

Gå til e-væske

Gå til e-cigaretter

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord