Reservation på Mastercard

Har du handlet på en webshop, fortrudt købet, og er pengene nu spærret på dit kort? Hvis svaret er ja, så er du bestemt ikke den eneste, og det er en problemstilling, der er frustrerende for såvel forbruger som for webshoppen. Sagen er nemlig den, at webshoppen intet har at gøre med at pengene bliver reserveret på din konto, og derfor er en løsning som oftest helt ude af deres hænder.

Læs her hvad du kan gøre og få forklaringen på, hvordan reglerne hænger sammen.

Sådan gør du:

Om du kan få slettet en reservation, afhænger af de kortholderregler, der fulgte med, da du fik dit Mastercard. Reglerne fra bank til bank minder meget om hinanden, men der er dog variationer, og derfor kan man ikke bare gå ud fra at reglerne er de samme i f.eks. Nordea og Jyske Bank.

Reglerne er dog forholdsvis typiske for de fleste danske pengeinstitutter, og derfor er følgende fremgangsmåde en god rettesnor:

  • Tag kontakt til den pågældende webshop. Der er en chance for, at de via deres betalings løsning, kan slette reservationen.

  • Er det ikke muligt, er det din kortudsteder, du skal have fat i. Du skal dog kunne dokumentere, at du har kontaktet eller forsøgt at kontakte webshoppen, før banken vil hjælpe.

  • Din bank undersøger herefter sagen, og har mulighed for at frigive pengene i mellemtiden.

Derfor reserveres dine penge

Når man handler med Mastercard, bliver pengene ikke hævet med det samme, og da man ikke kan hæve et større beløb end der er til rådighed på ens konto, er det nødvendigt for kortudstederen at reservere købsbeløbet, så man er sikker på, at pengene også er på kortet, når de skal trækkes.

Fakta! Sikker betaling

På e-mærkede webshops kan du altid betale med betalings- og/eller kreditkort. Så er du nemlig beskyttet af indsigelsesordningen og dine penge sikret bedst muligt.

Kontakt os her

Kundeservice

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!

Mandag: 09:00 - 16:00
Tirsdag:  09:00 - 16:00
Onsdag:  09:00 - 16:00
Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag:   09:00 - 16:00
Lørdag:   Lukket
Søndag:  Lukket

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord