Ny undersøgelse viser at stoppe rygning, sænker risikoen for tidlig død med mindst 50%

Daily Telegraph rapporterer, at en ny Harvard-undersøgelse viser, at personer der tager på i vægt, efter at være stoppet med at ryge, har mindst 50% lavere risiko for at dø for tidligt af hjertesygdomme og andre årsager, sammenlignet med rygere.

I undersøgelsen har man observeret over 170.000 mænd og kvinder i en periode over ca. 20 år omkring, hvad de svarede i sundhedsspørgeskemaer, der blev givet hvert andet år.

Undersøgelsen blev offentliggjort af New England Journal of Medicine, som også offentliggjorde et interessant svensk studie. Den svenske undersøgelse fandt ud af, at det bedste man kan gøre som diabetiker, er at stoppe med rygning.

Mange eksrygere øger ikke deres træningsplaner, og samtidigt spiser de mere efter at være holdt op med at ryge. Nikotin undertrykker appetitten og øger stofskiftet. Vægtforøgelsen forårsager den mest almindelige form for diabetes.

Forskere undersøgte, hvilke deltagere, der holdt op med at ryge - om de tog på i vægt og udviklede diabetes, hjertesygdomme eller andre tilstande.

Risikoen for diabetes blev forøget med 22% de efterfølgende 6 år efter cigaretterne blev kvittet. Dette karakteriseres som en ”mild” forøgelse af diabetesrisikoen.

Undersøgelser viste tidligere, at folk der holder op med at ryge har en forhøjet risiko for at udvikle diabetes, siger Dr. Qi Sun, en af ​​undersøgelsens forfattere. Dr. Sun er forsker ved det Harvard-tilknyttede Brigham og Women's Hospital.

Risikoen udvikler sig ikke yderligere, og det fører aldrig til en højere og for tidlig dødsfrekvens, end hvad rygere står over for, sagde han.

"Uanset mængden af ​​vægtforøgelse har man altid en lavere risiko for at dø for tidligt” (i forhold til rygere), sagde Sun.

 

Kilde: https://vapenews.com/vape-news/new-study-finds-quitting-smoking-lowers-risk-of-premature-death-by-at-least-50/

 

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord