Misfarver damp dine tænder?

Sådan påvirker damp dine tænder

Det er et kendt faktum, at rygning pletter ens tænder. Men hvad forårsager farvningen? Og hvis man sammenligner med dampen fra e-cigaretter?

Der er mange fordele ved at skifte fra at ryge til at dampe. Først og fremmest de reducerede sundhedsrisici, men blandt fordelene er også oral sundhed samt udseende. Ved at skifte over til e-cigaret slipper du af med den dårlige røg ånde og gule fingernegle, og ifølge tandlægen, Dr. Richard Marques. betyder det også, at du slipper for misfarvning af dine tænder.

"Damp misfarver ikke dine tænder generelt, medmindre du bruger en væske med tjære (findes ikke i EU) eller farvestoffer. Det skyldes, at dampen hovedsageligt er damp og smagsstoffer. Det er tjæren og asken fra cigaretter, der pletter tænderne - hvilket dampen fra e-cigaretter ikke indeholder”, sagde Dr. Marques.

I tråd med dette viste en undersøgelse foretaget af forskere ved British American Tobacco (BAT) tidligere i år, at tænder som blev udsat for cigaretrøg over en periode på to uger, sammenlignet med tænder, der var udsat for damp i samme tidsperiode, at dampen ikke giver nogle pletter på tænderne.

Tandlæge Dr. Harold Katz påpeger dog, at selvom hovedfarvningsmidlet, hvilket er tjære, er fraværende i e-væskedamp, kan nikotinen i væsken stadig bidrage til lidt farvning: "Selvom nikotin faktisk er farveløs, får den en gullig nuance, når den kombineres med iltmolekyler."

 

Hvad med virkningerne af damp på oral sundhed generelt?

En undersøgelse foretaget i 2016 af et team periodontologer ved Dental Institute of the Kings College of London, offentliggjort i British Dental Journal. Har man set efter tegn på inflammation og niveauer af udvalgte proinflammatoriske cytokiner i GCF i bl.a. spyt og mundhulen af deres deltagere. Forfatterne havde konkluderet, at dampning i nogle tilfælde kan føre til inflammation af tandkødet og gummerne.

Med hensyn til blødning i tandkødet, oplevede 61% af deltagerne i gruppe 1 og 65% i gruppe 2 blod, når de blev stukket med en probe ved undersøgelsens start. Når de blev undersøgt igen ved undersøgelsens afslutning, oplevede 92% af gruppe 1 og 98% af gruppe to ingen blødning.

Et andet studie, der blev offentliggjort i december 2016 af NCBI (National Center for Biotechnology Information), så på den mundtlige tilstand på folk, der lige havde skiftet fra at ryge. Her viste det sig, at skiftet over til e-cigaretter i høj grad forbedrede den orale sundhed. Denne kliniske observationsundersøgelse blev udført på Unitontology and Oral Hygiene Unit of Calabrodental Clinic i Crotone Italy.

Deltagerne bestod af 110 rygere, der lige havde skiftet til damp, som havde fået undersøgt deres mundtlige helbred ved studiets start. - Og igen efter 60 dage og efter 120 dage fra den indledende undersøgelse. Disse nye dampere blev opdelt i to forskellige kategorier; dem, der havde røget i mindre end 10 år (gruppe 1), og dem, der havde røget i mere end 10 år (gruppe 2).

I starten af ​​undersøgelsen havde 85% af gruppe 1 en plak indeks-score på 1 ud af 3, hvor kun 15 af dem ikke havde noget plak overhovedet. For gruppe 2 havde tre fjerdedele af deltagerne et plak indeks på 2 ud af 3 og ingen af ​​dem havde en plak score på 0.
Ved undersøgelsens afslutning blev 92% af gruppe 1 og 87% af gruppe 2 præsenteret med plak-score på 0.

Skiftet fra rygning til damp forbedrer ens mundhygiejne. Selvom det er kendt, at rygere har en høj risiko for misfarvning, sygdom i gummerne og opbygning af plak. Tyder ovennævnte forskning klart på, at der er en positiv sammenhæng mellem skiftet fra rygning til damp og en forbedring af mundhulens hygiejne.

Kilde: https://www.vapingpost.com/2018/06/29/does-vaping-stain-your-teeth/

Kontakt os her

Kundeservice

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!

Mandag: 09:00 - 16:00
Tirsdag:  09:00 - 16:00
Onsdag:  09:00 - 16:00
Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag:   09:00 - 16:00
Lørdag:   Lukket
Søndag:  Lukket

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord