Hvordan påvirker rygestop kroppen?

Et rygestop påvirker ens krop rigtig meget.

Efter mange års tobaksrygning har din krop vænnet sig til optagelsen af nikotin og mange andre farlige stoffer på en daglig basis.

Her er man gået hen og blevet nikotinafhængig.

Det sker bl.a. ved, at hjernen udsender dopamin og nordadrenalin ved indtagelse af nikotin. Derfor reagerer kroppen ved at sende signaler til hjernen, når den ikke får det ønskede nikotin.

Disse signaler betegnes også som abstinenser, hvilket kan variere meget fra person til person.

Abstinenserne er i sig selv ikke farlige, udover at angribe og plage én mentalt. Her er det ens egen viljestyrke, der skal sejre over abstinenserne. Efter ca. 48 timer vil det sidste spor af nikotin i din krop være forsvundet.

Der kan dog gå op til 1 måned, før det bliver mentalt nemmere at holde sig fra cigaretterne.

Man kan godt tage på under et rygestop. 
Dette skyldes, at man som trængende efter en cigaret, erstatter cigaretten med mad.

Man får en øget appetit, da man gerne vil have noget i munden for at distrahere rygetrangen. Her kan det være en fordel at spise sundt og varieret, for netop at undgå forøgelsen af ens vægt.

Under et rygestop oplever rigtigt mange også at få hovedpine i højere eller mindre grad. Forskere er dog ikke helt sikre på, hvorfor hovedpinen opstår. Nogle mener, at det skyldes nikotinen.

Nikotin får blodomløbet til at trække sig sammen, og med disse pludselige ændringer i kroppen, vil dette sagtens kunne linkes til hovedpine. derfor anbefles det at man får rigeligt med væske (Vand).

Humørsvingninger er også en del mennesker der oplever, når du er i gang med et rygestop. I nogle tilfælde ender det endda med depression. Selvom man ikke har en præcis formel for grunden til, at den enkelte person får en depression under et rygestop, peger forskningen på en kombination af flere scenarier:

       - Hvis man ikke har fundet et andet alternativ til at håndtere stressede situationer og følelser.

       - Da cigaretter har egenskaber der kan maskere en eventuel depression, bl.a. igennem dopamin.

       - Da nikotin lindrer stress, vil de fleste være følsomme omkring stress, hvis de er deprimerede og særligt under et rygestop.

       - Nogle mennesker går igennem en meget følelsesmæssig rutsjetur, hvor cigaretten er som at have mistet ”sin bedste ven”. En følelse af tab og sorg kan             forekomme her.

       - På grund af cigarettens lette antidepressive egenskaber, oplever mange der har en depression ikke, at de har den, førend de kvitter cigaretterne. På den måde kan man i visse situationer give cigaretten skylden for en depression, som har været ”skjult”.

Kontakt os her

Kundeservice

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!

Mandag: 09:00 - 16:00
Tirsdag:  09:00 - 16:00
Onsdag:  09:00 - 16:00
Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag:   09:00 - 16:00
Lørdag:   Lukket
Søndag:  Lukket

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord