Hvad indeholder en e-cigaret?

E-cigaretter kommer i alverdens former og farver. Her kan der være stor forskel på, hvad selve e-cigaretten indeholder og, hvad den er bygget af.

Der findes flere forskellige former for batterier til e-cigaretter. Batterier som Sony – VTC5 og Kangertech EVOD er begge lithiumbatterier. Disse typer af batterier bruges til mange formål, heriblandt mobiltelefoner, bærbare pc’er, el-biler, generelt rigtig mange elektroniske enheder bruges disse batterier. Dette skyldes, at de kan levere forholdsvis meget strøm, holder typisk længere end andre typer batterier og de er meget lette. Forskellen på VTC5 og EVOD batterierne er, at EVOD batteriet er bygget i et metalhylster, hvor der er en ”fire” knap, og der kan monteres en tank på toppen. VCT5 batteriet kommer som selve batteriet, der skal i et MOD, som er beregnet til at bruge separate batterier.

Opladningstiden på batterierne varierer en smule alt efter, hvor stort batteriet er samt, hvilken lader man bruger. Det vil ikke være unormalt at et batteri tager 2-2,5 time at lade fuldt op.

Der findes også større modeller lignende EVOD’s opbygning. F.eks. Eleaf – Ipower 80W, som indeholder lithiumbatterier, samt en chip, der styrer displayet og andre funktioner.

Der findes MOD’s, der skal bruge separate batterier, som VTC5; f.eks. en Asmodus – Minikin v2. Dette MOD skal bruge to separate batterier for at fungere. Her sidder der også en chip, som styrer diverse funktioner.

De fleste tanke er bygget nogenlunde ens op. I bunden af tanken sidder der enten et eGo gevind eller et 510 gevind. EGo gevind passer til mange ældre batterier og batterier som EVOD. 510 gevind er dét, de fleste e-cigaretter bliver bygget med i dag. Selve tanken er ofte i metal og/eller hård plast og et glas, hvor væsken bliver opbevaret. For at ens tank og e-cigaret kan producere damp, skal der en coil/brænder i. Dette er ofte en lille metalcylinder, hvori der sidder noget vat, til at absorbere væsken og en glødetråd, som opvarmer og derved laver damp.

Hvis du er interesseret i at læse omkring e-væske, og hvad det indeholder, kan du læse om det her.

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord