Hvad er salt nikotin/Nic salt og hvorfor bruge det?

Hvad er salt nikotin/Nic salt?

For at forklare omkring dette emne, er vi nødt til at begive os ud i lidt kemi.

Først er vi nødt til at starte ved det der hedder Freebase nikotin, som er det ”almindelige” nikotin, folk kender fra bl.a. cigaretter samt den e-væske som har været i damp verdenen de sidste mange år. Måden hvorpå dette sker, er ved at tilsætte ammoniak til den rene nikotin som kommer fra tobaksblade. Ved at tilsætte ammoniak til den rene nikotin, fjerner man på den måde protonerne som findes i nikotinen, men man fjerner også saltene.

Nikotin salt anses for at være en meget mere stabil form for nikotin, da saltene findes naturligt i tobaksbladene, og man ikke forsøger at fjerne dem ved hjælp af div. midler. 
Nikotin salt absorberes langt hurtigere i kroppen, end normal nikotin. Dette skyldes, at nikotin salt er i sin naturlige form. Kroppen reagere ved at absorbere det langt hurtigere, samt at opretholde nikotinen i kroppen i længere tid. 

Små dampmængder

Man behøver ikke en stor e-cigaret for at kunne bruge det, man kan nøjes med en lille e-cigaret som ikke producere så meget damp. 

Salt nikotin er afhængighedsskabende ligesom almindelig nikotin, salt nikotin er en kortere proces så det er faktisk mere økologisk end almindelig nikotin.

Almindelig nikotin er afhængighedsskabende, det samme er salt nikotin. Forskellen med saltnikotin er at man tager nogle kortere sug, og eventuelt ikke så mange sug på sin e-cigaret, ofte vil 5-6 sug være rigeligt. Netop fordi man hurtigere opnår sit nikotin forbrug. I Danmark må vi ikke levere mere ned 20mg nikotin, dette gælder også for salt nikotin.

Hvorfor vælge salt nikotin?

Hvis man føler man ikke får den nikotin man har brug for, fordi at det andet bliver for stærkt og giver halskræs, så kan saltnikotin være en mulighed for dig, hvor derimod hvis man leder efter den der halskræs og det er det man kan lide, så skal man nærmere holde sig til den almindelige nikotin.

Hvis man er i tvivl om det skal være almindelig nikotin, eller salt nikotin, så anbefaler vi at man besøger en af vores fysiske butikker og hør nærmere, hvis man ikke har en fysisk butik i nærheden, så kan man altid skrive til os eller ringe til os på 26 22 07 07 for at høre nærmere.

Hvordan virker salt nikotin i e-væske?

Salt nikotin virker ligesom almindelig nikotin.

Pax Labs, som startede med  ”salt nikotin” Hvor de fandt ud af, at salt nikotin virkede bedre end almindelig nikotin.

Hoveddelen i nikotin salt var benzoesyre, som blev tilsat for at kunne kontrollere det ideelle nikotinsalt der blev dannet i væsken. Og det var ved at overveje de reaktioner, der opstår ved e-cigarettens temperatur når man bruger den. Der kunne de lave en væske der indeholdte salt nikotin, men stadig med masser af brugbar nikotin, når man bruger sin e-cigaret. Den ekstra fordel var også pH værdien i e-væske, om væsken blev harsk. I almindelig nikotin er der en højere pH-værdi, som gør at det bliver hårdere at indånde.

Ved at tilføje det her benzoesyre, så blev pH-værdien i salt nikotin lavere, som gør at det bliver nemmere at indånde. Der sker nogle kemiske reaktioner ved, når du opvarmer det, som gør at man kan bruge høj nikotinindhold, men uden at det giver en krassende fornemmelse i halsen, og uden man for det dårligt af at bruge høj nikotin styrke.

Forskelle ved salt nikotin kontra almindelig nikotin

Du får mere nikotin hurtigere: Ja generelt, ved den rigtige e-cigaret og den rette mænge salt nikotin, så vil man hurtigere få nikotin til sit krop. 

Mindre væske: Ved at man kan have højere nikotin i sin væske, og fordi man hurtigere føler sig tilfredsstillet, så bruger man ikke så meget væske.

Lille e-cigaret: Fordi at saltnikotin kan have så højt nikotin indhold, så behøves man ikke en særlig stor e-cigaret, man behøves ikke et mod der kan trække 150 watt, og som laver store skyer, og som giver den rette mængde nikotin for at kunne føle sig tilfredsstillet.

Længere holdbarhed: Da nikotin salt er i sin naturlige form, er den mere stabil og har mindre chance for iltning/oxidere.

Hvordan bruger man salt nikotin?

Salt nikotin er lidt anderledes at bruge, da man ikke behøver en stor e-cigaret. Faktisk anbefaler vi det ikke, for hvis man bruger et boks mod med en subohm tank på, som kan lave store skyer. Samt en høj salt nikotin styrke, så i stedet for at føle sig tilpas, vil man få et ubehageligt sug på sin e-cigaret, da e-cigaretten i forvejen producere meget damp. Men det kommer meget an på hvor meget salt nikotin man har i væsken. Salt nikotin findes desuden i alm. væske flasker, samt i POD systemer.

Mælkesyre

En del af salt nikotinen er også mælkesyre. Mælkesyren der er brugt i salt nikotin stammer ikke fra mejeri produkter man kan derfor ikke være allergisk overfor det. Selvom du har mælke allergi eller er laktose intolerant er det intet problem at bruge salt nikotin.

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord