E-cigaretter - dobbelt så effektiv erstatning?

En ny undersøgelse af dampprodukter har vist effektiviteten af e-cigaretter som en måde at holde op med at ryge cigaretter. Undersøgelsen, udført af et hold fra London Queen Mary University og støttet af National Institute for Health Research, Health Technology Assessment Program og Cancer Research UK, fulgte næsten 900 rygere gennem deres rygestop forløb og så på eventuelle symptomer de oplevede, såvel som deres succes ved at kvitte cigaretterne.

Undersøgelsen var en simpel undersøgelse med i alt 886 deltagere - alle voksne, der deltog i de nationale sundhedsvæsenets rygestopklinikker - blev tilfældigt opdelt i to grupper. Medlemmer af en gruppe fik en konventionel nikotin erstatningsterapi efter eget valg (herunder kombinationer af produkter, hvis de ønskede det, fx nikotinplaster). Mens den anden gruppe fik en e-cigaret (eGo AiO eller lign.), en flaske 18 mg / ml væske og en anbefaling om at købe mere væske. Begge grupper blev også tilbudt adfærdsmæssig støtte.

Efter et år blev deltagerne vurderet for deres rygestatus, herunder biokemiske test for at sikre, at de der hævdede at have holdt op med at ryge, virkelig havde. Gruppen med nikotin erstatninger havde en 9,9% afholdenhedsrate på et år. Hvilket er overraskende højt, da tidligere undersøgelser har vist en rate på kun 5-7% effektivt. E-cigaretgruppen var imidlertid næsten dobbelt så vellykket, med en afholdenhed på 18%.

En stor forskel mellem de to grupper var, hvor mange af deltagerne fortsatte med at bruge deres stophjælp efter det etårige punkt. I nikotinerstatningsgruppen anvendte 4% af de der succesfuldt kvittede cigaretterne, stadig deres valgte produkt efter tolv måneder. I skarp kontrast anvendte 80% i e-cigaretgruppen stadig deres. Det er sandsynligt, at brugen af ​​et mere behageligt og mindre skadeligt produkt, gør folk mere tilbøjelige til at holde fast ved det, og dermed mindre tilbøjelige til at falde tilbage til rygning.

Der var også forskelle i de rapporterede symptomer mellem de to grupper. E-cigaretbrugerne var mere tilbøjelige til at rapportere hals- og mundirritation, mens nikotinerstatningsgruppen led mere af kvalme. Denne forskel skyldes sandsynligvis måde nikotinen optages. I mellemtiden viste e-cigaretgruppen et større fald i hoste og spytproduktion - overraskende, da disse er respiratoriske symptomer.

https://www.vapingpost.com/2019/02/01/e-cigs-almost-twice-as-effective-as-nrt-says-new-study/ 

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa1808779

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord