Bør e-cigaretter klassificeres som tobaksvarer?

Tidsskriftet Nicotine & Tobacco’s forskningsdirektør forklarer, hvorfor mærkning af e-cigaretter som tobaksprodukter er fejlagtigt, og hvordan denne etiket er "et særligt amerikansk fænomen".

Marcus Munafò, der er chefredaktør for tidsskriftet, der udelukkende fokuserer på tobaks- og nikotinrelaterede emner, påpegede, at ændring af terminologien anvendt i FDA-definitionen af ​​tobaksvarer ville være et godt sted at starte.

"Produkter der indeholder nikotin afledt af tobak, henhører under en retslig godkendt ramme for FDA-regulering. Hidtil har Nicotine & Tobacco Research ikke haft en specifik politik for, hvordan e-cigaretter skal beskrives", sagde Munafò.

"Hvis alle produkter, der indeholder nikotin fra tobaksplanten, blev mærket som ’tobaksvarer’ internationalt, ville nikotin-erstatningsprodukter klassificeres som tobaksprodukter - hvilket de klart ikke er. Som et videnskabeligt tidsskrift er definitionerne vigtige, og en retsafgørelse i et enkelt land er ikke et godt grundlag for at afgøre, om en bestemt definition er gyldig", tilføjede han.  

Hvis e-cigaretter er tobaksprodukter, så er eksempelvis nikotinplastre også. Redaktøren sagde, at udtrykket "tobaksprodukter" er forbeholdt produkter, der faktisk er fremstillet af tobak, eller indeholder det, i stedet for at indeholde bestanddele som nikotin er udvundet af. 

Munafò tilføjede, at mærket "nikotinholdige produkter" ville være mere passende for produkter, der ikke indeholder tobaksvarer, såsom e-cigaretter og andre nikotinprodukter. Men selv dette skal bruges med forsigtighed, tilføjede han, da der er e-væsker, der ikke engang indeholder nikotin.

Terminologien skal være entydig og videnskabelig relevant. Redaktionen hævdede, at det ville være mere fornuftigt at henvise til produkterne for det de er: "En enklere tilgang ville derfor være at henvise til ’cigaretter’, ’e-cigaretter’ osv. uden henvisning til brede kategorier." Den anvendte terminologi bør være klar, entydig og videnskabeligt hensigtsmæssig, og eventuelle brede udtryk, der anvendes, være baseret på disse principper, konkluderede artiklen.

Kilde: https://www.vapingpost.com/2018/07/17/e-cigarettes-should-not-be-classified-as-tobacco-products/

Kontakt os her

Kundeservice

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!

Mandag: 09:00 - 16:00
Tirsdag:  09:00 - 16:00
Onsdag:  09:00 - 16:00
Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag:   09:00 - 16:00
Lørdag:   Lukket
Søndag:  Lukket

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?
Log ind eller Gendan kodeord